Nieuws

Het boek is af!

Het boek is af!

Een grote persoonlijke drijfveer om te beginnen aan het schrijven van een boek over recruitment is een verdere professionalisering van het vakgebied. En waar kun je beter beginnen dan in het onderwijs! In 2011 heb ik, in samenwerking met Pearson Education, De Hogeschool Arnhem en Avans Hogeschool een studieboek geschreven voor studenten aan de hogeschool, Opleidingen HRM / Personeel en Arbeid. Hoewel Recruitment in een aantal opzichten geen puur HRM vak is, maar eerder een sales of marketing vak, valt het binnen organisaties meestal onder de regie en verantwoorlijkheid van de HRM discipline. Reden om HRM studenten de interesse en basis voor recruitment bij te brengen. In de volle breedte van het vak: Het vinden, werven, selecteren en onboarden van nieuwe medewerkers. 

Nu nog aan de slag om de online support site af te ronden. Docenten kunnen hierop arbeidsmarktcampagnes vinden, voorbeelden van recruitment acties en tools en arbeidsmarktonderzoeken.  
 
Studenten hebben weinig tot geen werkervaring. Voorbeelden, opdrachten en cases zijn hierop afgestemd. Wie weet komt er nog een boek voor ervaren recruiters waarbij praktijkcases verder uitgediept kunnen worden en de breedte van het vak nog meer  tot zijn recht komt.