758

Workshop onboarding

Blijvend succes van nieuwe medewerkers

48% van de recruiters geeft aan dat medewerkers vroegtijdig vertrekken omdat voorgehouden toekomstverwachtingen niet overeenkomen met de werkelijkheid. (Bron: wereldwijd recruitment onderzoek, Hay Group 2014)


Bij 60% van de nieuwkomers vallen de verwachtingen in de nieuwe baan tegen ( Bron: onboarding onderzoek Intelligence Group en Workwonders 2014)
Als HRM, HRD of recruitment professional herken je bovenstaande uitkomsten vast uit je eigen werkpraktijk. Mogelijk met andere cijfers, maar evenzogoed…herkenbaar. De toekomstdromen die aan de poort zijn gecreëerd, worden, eenmaal binnen, bij veel organisaties onvoldoende waargemaakt. Met alle gevolgen van dien.

Blijvend succes van nieuwe medewerkers
De eerste 90 dagen zijn vaak bepalend of iemand slaagt in een baan of niet. Mensen die nieuw zijn, hebben een beeld over de toekomst. Maar ze voelen zich, ongeacht hun functieniveau, vaak onzeker. Doe ik het goed? Pas ik hier? Heb ik de goede keuze gemaakt? Wie een goed welkom krijgt, is sneller effectief, voelt zich meer betrokken en blijft langer. Door een goede onboarding staan nieuwkomers sneller in hun kracht, weten ze beter wat er van hen verwacht wordt, bij wie ze terecht kunnen en hoe de hazen in de organisatie lopen. Daardoor voelen ze zich meer betrokken en komen ze met meer gemak tot betere prestaties.

Introductie
Eigenlijk weten we het allemaal en toch is het een onderbelicht thema binnen HRM. Door de regie over onboarden ter hand te nemen, kan HR zorgen dat nieuwe medewerkers snel en blijvend succesvol zijn in een organisatie. In deze workshop leer je het vakgebied onboarding kennen en ontwikkel je de basis voor een strategisch onboardingsplan voor jouw organisatie. En je krijgt een handreiking om jouw ideeën met overtuiging bij beslissers of stakeholders te ‘verkopen’.

Resultaat
Tijdens de workshop ligt de focus op twee aspecten:

De overdracht van kennis over onboarding: Wat is het? Wat kun je er mee bereiken en aan welke knoppen kun je draaien? Je gaat in op de vijf pijlers van onboarding.

Aan de slag met onboarding: Wat staat er op de agenda van HRM? Hoe kan onboarding daar een bijdrage aan leveren? Je maakt een start met een strategisch onboardingsplan waarmee je in je organisatie verder aan de slag kunt.


Na de workshop
- Weet je wat onboarding is, ken je de belangrijkste pijlers van onboarding en weet je hoe je onboarding kunt beïnvloeden.
- Heb je een basis voor een strategisch onboardingsplan dat aansluit bij de agenda van HRM en bijdraagt aan het realiseren van de HRM resultaten.
 

Voor wie
De workshop is bedoeld voor professionals binnen HRM, Recruitment of HRD die verantwoordelijk zijn voor de instroom van nieuwe medewerkers en/of de ontwikkeling van nieuw aangetrokken talent.

Je herkent je in de volgende situaties:
- Het duurt lang voordat nieuwe medewerkers echt volwaardig aan de slag zijn.
- Ik zie nieuwe medewerkers worstelen met onze bedrijfscultuur. 
- Te veel nieuwe mensen vertrekken voortijdig en voordat onze organisatie dat wil.
- Ik hoor van nieuwe medewerkers dat ze niet goed weten wat er van hen verwacht wordt.
- Onze flexwerkers zijn onvoldoende betrokken bij onze organisatie en hun team.

Investering:
De workshop vraagt een investering van 1 dag en een bedrag van € 795,-.  Dat bedrag is inclusief het boek Onboarding (feb 2015) en 20% korting op bruikbare onboarding instrumenten en consultancy uren.

Inschrijven / Datum / Locatie / Tijd

Wil je meer informatie: neem contact op met Ardienne Verhoeven (0653371412 Ardienne@workwonders.nl).