Commissaris als CEO

De commissaris wordt werknemer, CEO wel te verstaan. Onder andere bij Rabo, Vanderlande, Holland Casino, Blokker. Het zijn weliswaar tussenpausen, maar ik zie het als een teken van onvermogen om hun rol als werkgever op te pakken. Een rol die volgens Luckerath (fd 23 nov) het meest belangrijk is voor het succes van de onderneming.

Door de angst van falen van een nieuwkomer lossen ze het zelf liever op. Maar die nieuwkomer faalt wanneer hij onvoldoende wordt voorbereid en gecoacht in deze trajecten. Het managen van verwachtingen en het geven van goede feedback zijn belangrijk voor de commissaris in zijn rol als werkgever.

Daar blijken ze met elkaar niet altijd zo goed in te zijn. Van manen ontwikkelde er een 360 graden tool voor zodat commissarissen elkaar eenvoudig feedback kunnen geven (fd 22 nov). Dat kunnen ze goed gebruiken om zich als werkgever te oefenen in hun coachende rol naar hun nieuwe voormannen. Dan hoeven ze dat werk niet meer zelf te doen en kunnen ze zich bezig houden met waardecreatie in de strategie van de organisatie.